onsdag 9 maj 2012

Hus

Jag tycker om att titta på hus. Se hur andra inreder å sånt. Men ibland undrar jag över allt vitt! Vita väggar, golv, tak, möbler mm. Med lite färgklickar sen. Visst ser det fint ut med allt det vita, ljust å luftigt. Men här, vitt vitt vitt på vintern när allt ute är vitt, känns det inte kallt? Sen för att inte tala om sommaren... Bo på landet nära en bonde... Vet ni vad som finns då?? Flugor! Å vet ni vad flugor gör? De skiter!!! Så då på allt det fiiiina viiiita finns svart fläckar, visserligen pyttesmå men ändå! Vem orkar skurar allt det vita då! Sen alla prylar de har! Gamla å nya saker, men jag som har astma ser bara damm damm damm damm! Vem orkar damma där varje dag? Torka allt ljusstakar, hyllor fulla med småsaker, host host. Å kom inte å säg att det inte dammar! Ingen skillnad var man bor! 
Sen de som säljer sitt fina nystajlade hus... varför säljer de det?? Tycker de kunde skriva det med ;-) Nyfiken som jag är så vill jag ju gärna veta det =) Tar de med alla sakerna el får man behålla nåt? Oftast är det ju själva stilen man fallit för först å sen kanske huset å tar de med sig allt när de flyttar så måste man ju börja om från noll!
Sen måste det ju kosta en massa att köpa alla sakerna! Nya kuddar när man tröttnat på en färg, nya mattor, nya möbler! Vad gör man med det gamla sen?? Många frågor... Har nån svar?

2 kommentarer:

Renée sa...

Jag har ungefär samma tänk som du när jag ser dessa hus som är ultramodernt inredda. Jag gillar inte när det är vitt och spartanskt, jag vill ha färg och ombonat!

Carola sa...

Men vad bra om nån annan inte förstår det vita =) Jag tycker det verkar så kallt å sterilt! Å alla dessa saker att damma av...