söndag 10 juli 2011

Tillbaka till Finland

Efter att ha sovit gott i Kiruna å ätit en mycket god frukost så var det dags att packa sig i bilen å köra mot Masugnsbyn. Där hade vi träff med en mycket trevlig Richard =) Han gav oss en mycket fin guidad tur genom byn. Bl.a. besökt vi en plats var de hade gjort järnmalm å sen kalkugn, bilden. 

Sen bar det av neråt i dolomitkalkstens brottet! Det var med det häftigaste jag har sett!! Helt otroligt! Man kände sig mycket liten när man var dit långt ner å tittade upp!

Här syns den maskin som spränger lös mera kalksten. Å den var inte liten!

Man kan skymta trädtopparna om man tittar noga!

Det är sååååå högt dit upp!

Molnen tar nästan i kanten ;-)

Kolla om ni ser maken där på bilden! Han borde stå nästan mitt i bilden!

Sen besökte vi denna vackra ravin! 

Svårt att säga hur bred den var, men det var långt till andra sidan!

Långt ner till botten var det oxå! Där hörde man vatten som forsade. Fanns en massa fåglar där oxå! Det var så vackert! Både ner i dolomitkalkstens brottet å att titta på ravinen! 

En jättelång fors!

Så fick jag fast "väg"renen på bild!! De var t.o.m 2 stycken! Såg 6 stycken samman lagt! 

Denna sten hittade jag här i Rovaniemi var vi är nu! Vi var till Pajala marknad å där var det mycket folk å mycket att se!

Bron som vi körde över! Här finns massor med turister från en massa olika länder! Det är 24° här! Vi har hittills haft otroligt vackert väder förutom i går kväll i Kiruna när det regnade, åskade å blixtrade! Men det gick fort över.

Inga kommentarer: