tisdag 23 april 2013

Resan

Startade på fredag morgon med en ny stickning =) En tröja till barnbarnet. Hann ganska långt på den innan jag kom fram till att den blir alldeles för vid å garnet inte räcker så jag repade upp allt å började om!

I Härmä var det rätt så mycket vatten var det inte ska vara vatten...Bilden under är oxå därifrån.


Framme vid delmål ett =) Garnparadiset =) Eller Tapion Kauppa. Vi brukar inte köra ner denna vägen men maken vill se översvämningar å tyckte att vi kunde köra här via då =) 

Garn, garn, garn å en traktor hehe


Sen for vi vidare bl.a. via Isojoki. Tyckte de hade häftig kyrka.


Aaah, det fina landskapet... träd, träd, träd å lite mera träd...

Stannade här å åt, minns inte var mera hehe. Men de sålde en massa små gulliga grävmaskiner, jag skulle behöva en i trädgården ;-) T.o.m i rondellen hade de en liten grävmaskin!


Lite längre på vår färd var det översvämningar så mycket att de hade stängt av vägen å vi fick ta en omväg!Här tog vi en kaffepaus.

När vi skulle vidare kom två långtradare ut från en annan väg strax före oss å de hade 2 stora tröskor på sina släp å deras skärbord på ett annat släp! 4 sprillans nya tröskor! Vi hamnade att köra efter dem men som tur var kom det en omkörningsfil, annars hade vi inte sluppit om dem!


Vi stannade till vid ett ställe var man kunde blåsa glas! De har en massa outlets där oxå.

Framme =) Denna bild är från senare på fredagskvällen när vi satt i aulan å spanade in folk =) Det är kul =) 

2 kommentarer:

Lill Pepa Pysslar sa...

Jag fick en känsla av att jag har varit in i garnbutiken för många,många år sen,men då sålde de också mattrasor.Kan det stämma?
Det var ju tur att tröskorna var UPPE på släpet :)

Carola sa...

Jo de säljer oxå mattrasor! Jag var nog rädd att tröskorna skulle ramla ner på oss! Skillt när vägen var upphöjd över en bro på ett ställe! Tror inte det hade varit nyttigt att få dem i huvudet...