torsdag 17 maj 2012

Jämna plågor...

Bettan kom å ligga på sekretären när jag skrev brev. Jag kliade henne bakom örat å hittade klumpar... Trodde det var tovat hår men det visade sig vara fästingar! Åtminstone 2 stooora hade hon! Jag skulle ta fästingpincetten å peta bort dem men hur jag än sökte så hittade jag inte den! Jag chattade med dottern å nämnde åt henne att jag inte hittade den varpå hon svarade att det inte var så konstigt eftersom hon hade lånat den till fästmannen när han var i mili i höstas å hade varit på nåt läger! Så inte undra på att jag inte hittade den! Men jag fick den tibax idag när de var hit en sväng =)
Vi har bytt suggor idag igen å det gick snabbt! Var inte samma ruljans som förra gången när bilarna körde i skytteltrafik här!
I tisdags blev det lite omtumlande... Jag var till frissan, handla å stickcafé vilket ledde till att jag fick det till torsdag! Till på köpet fick vi veta nåt som kan ställa saker å ting på sin kant inom en snar framtid! Fast vis av vad som hänt tidigare är det bara att avvakta å se! Det brukar lösa sig på ett el annat sätt! 

4 kommentarer:

Renée sa...

Fästingar borde banne mig utrotas, de är inte till någon glädje alls, inte ens fåglarna äter dom! Jag är glad över att jag har innekatter men jag minns somrarna med Gibson då det kunde krypa överallt när vi hade varit ute. Ska du köpa medel? Finns ju massor men alla tål det ju inte tyvärr... En kompis till mig hade tagit på sin hund Scabilur och han blev så dålig. När hon tog av det piggnade hunden till efter ett tag... Märkligt, man kan ju undra vad det är för gift i dom!

Carola sa...

Jo, likaså älgflugor! Jag trodde inte hon skulle ha några men där var nog 2 feta! Hade inte tänkt på att kolla henne! Har 3 utekatter... Men de 2 andra har jag inte hittat på! Måste se hur det blir om jag köper medel el vad! Bra att veta att vissa inte tål det!

Anna Sofia sa...

Bettan e så fiiiiin :) Jesper fick vattenfyllda blåsor och öppna sår av ett fästinghalsband som inte doftade örter eller annat så hade jag också nån olja grej man skulle droppa på huden i nacken men jag tyckte att det funkade ganska dåligt.

Carola sa...

Jaaa, vet inte hur det blir med att lägg band el droppar... hon e ju ganska luden å ute mycket! Får se vad det blir av det hela!